Cultura

El nostre municipi té un gran nombre d’elements patrimonials de gran interès. Els diferents nuclis de població disposen de diferents materialitzacions artístiques, arquitectòniques i populars molt singulars. En les nostres terres, la pedra seca és el denominador comú que confecciona la fisonomia dels nostres termes. Cabanes de volta, pallisses, colomers, pous, fons i llargues marjades de pedra estan presents en el nostre paisatge. Aquests testimonis de temps passats ens serveixen per reivindicar la cultura passada, la pagesia de fa molts anys, i ens serveixen per replantejar-nos aspectes del nostre present. 

A banda d’aquestes manifestacions de caire més popular, els nostres pobles també disposen d’elements religiosos força rellevants: Esteles funeràries,  la creu de terme de Belltall del Segle XVI, l’església vuitcentista de Passanant, o el petit temple romànic de Sant Blai del Fonoll. Dins de l’arquitectura urbana cal destacar diferents cases renaixentistes dels nostres pobles, el Castell de Passanant, les torres de guaita de Glorieta i de la Sala de Comalats, els antics safarejos dels nostres pobles i els forns comunals. 

Més enllà de tot aquest patrimoni físic també hem de reivindicar tot el coneixement popular de la nostra zona: les endevinalles, les dites, les paraules endèmiques del nostre municipi, la flora i la fauna.

La Festa Major de l’any 2019 no va ser una de sola per tot el municipi.
El Passanant Foto va celebrar-se al nostre municipi entre els anys 2006 i 2014
Subscriure a