Municipi

Situació geogràfica

Municipi de la Conca de Barberà, situat a la part nord-occidental de la comarca, al sector meridional dels Comalats, en els primers altiplans meridionals de la plataforma segarrenca. El terme, amb una extensió de 27,48 Km², és drenat per diversos torrents que aflueixen al riu Corb, el torrent de Forès, el de Seriol, el de Glorieta i el barranc de Belltall.

Travessa el terme la carretera comarcal de Salou a Ponts C-14 que, després de superar el coll de Belltall, passa pel bell mig d'aquesta població. Comunica la Conca i la Segarra.

Per la seva part central, el terme és travessat també per la carretera local que va de la d'Artesa de Segre-Montblanc a Sarral, passant pel coll de Forès. Travessa Passanant i s'ajunta amb la comarcal de Salou a Ponts, prop de Ciutadilla.

El poble, a 714 m d'altitud, està situat en un petit altiplà a la part septentrional del terme. Compta amb els agregats de Belltall, Glorieta, l'antic terme de la Sala de Comalats, el despoblat dels Vilars i el llogaret de La Pobla de Ferran.

 

                                      

 

 

Subscriure a